JDM

We’ve got their back!

"Vi kan spinne nye servere op på få minutter”

Vi har talt med Martin Lund Hansen, som er partner hos JDM. Her kan du få mere at vide om årsagerne til, at JDM valgte at outsource sit datacenter til Cloud Factory.

Hvorfor valgte I at outsource jeres datacenter?
- Vi har i mange år drevet vores eget datacenter, og stod i 2021 overfor en udskiftning. Vi har tidligere ønsket at have vores eget datacenter, men vi er i dag ”cloud first”, og har flyttet os mod at ville outsource. En outsourcing af vores datacenter ville betyde, at en ny millioninvestering ville kunne undgås. Desuden ville vi kunne overdrage ansvar og driftsressourcer til den valgte partner.

 

Hvornår startede jeres proces? Og hvor lang tid tog migreringen?

- For cirka 1,5 år siden tog vi beslutningen om at outsource og begyndte at undersøge mulighederne. Vi valgte en lokal partner og startede migreringen med Cloud Factory i december 2021. I marts 2022 havde vi migreret de sidste servere og lukket ned for vores gamle datacenter. Migreringen forløb effektivt og smertefrit.

 

Hvordan foregik migreringen fra jeres eget datacenter til Cloud Factory’s datacenter?

- Vi ønskede selv at have kontrol over migreringen, så vi kunne koordinere direkte med vores kunder. Ét er at migrere en stak servere – men foruden servere havde vi utallige firewalls, remote VPN-bokse og diverse netværksudstyr som også skulle håndteres. Heldigvis var der stor hjælp at hente hos Cloud Factory. Der var en fælles forståelse for, at dette var en stor øvelse, og vi følte os prioriteret hele vejen

 

Var der udfordringer i processen?

- Det er svært helt at undgå. Cloud Factory havde styr på processen omkring migreringen, og de små problemer, der opstod undervejs, blev hurtigt løst.. Vi have nem adgang til Cloud Factory’s support team, så hvis uheldet var ude, kunne jeg ringe til dem midt om natten, hvis det var nødvendigt. Samtidig fik vi lynhurtig svar på alle de ting, vi stødte på i processen.

 

Hvorfor faldt valget på Cloud Factory?

- Vi har mangeårig erfaring med hosting af vores kunders it-løsninger, og derfor også nogle helt klare krav til en hosting-partner. Vi var ret begejstrede for den tekniske løsning og processen for migreringen som Cloud Factory kunne levere. Så derfor var det en nem beslutning at vælge Cloud Factory til opgaven.

- Cloud Factory’s tilgang er enkel. Vi oplevede høj teknisk kompetence. Cloud Factory inddrog deres dygtige netværkskonsulenter, som sammen med vores stod for migreringen. Den professionelle sparring gør, at vi ofte finder hurtigere og effektive løsninger sammen.

Hvorfor en lokal IaaS-løsning?

- Vi er et Microsoft-hus, så da Microsoft begyndte at gå i cloud, var vi hurtige til at forfølge den rejse på fx Azure, Windows servere, Intune og Business Central. Dog har vi samtidigt brug for, at netværket er tæt på serverne. Lav data latency, nem administration og lokal support er noget, man ikke kan på samme måde i Azure.

 

Hvordan oplever I driften og samarbejdet efter at have migreret?

- Kort sagt kører driften, som den skal. Jeg kan levere cloud services meget hurtigere og bedre end tidligere. For mine kunder betyder det, at de hurtigere kan få deres services, og at vi gennemgående kan levere et bedre produkt. Fx test af disaster recovery, som vi løbende udfører for vores kunder. Vi oplever høj teknisk kompetence fra Cloud Factory, som har stor erfaring med deres service. Kommunikationen mellem os er professionel og givtig.

 

Hvad får du ud af Cloud Factory’s Partner Portal?

- Cloud Factory’s Partner Portal er en moderne og intuitiv portal, som er nem og enkel at bruge. Den kræver ingen undervisning for vores konsulenter; de kan nemt logge ind og oprette en server, udvide diske, eller opgradere med flere RAM. De fleste af mine hverdagsopgaver kan klares direkte i portalen. Og hvis vi har brug for noget mere avanceret, ringer jeg bare til supporten og får det løst. Det er blevet meget nemmere end i gamle dage.

- Vi er også ret vilde med, at vi kan have en dialog og komme med gode idéer til Partner Portalen. Oftest er vores ønsker og behov allerede en del af deres roadmap, eller bliver tilføjet. Der er stor velvilje til at lytte til sine partnere, og det betyder meget for os.

 

Hvad har været det største udbytte ved at skifte til Cloud Factory?

- Tidligere kunne opstillingen og konfigurationen af en ny server tage dage. I dag kan vi gøre det fra Cloud Factory’s Partner Portal på få minutter. Det betyder, at vores kunder får deres services og løsninger hurtigere og med færre fejl.

- Det har betydet meget for os at kunne fjerne ansvaret for at drifte vores eget datacenter. I dag har vi fået mere tid til at fokusere på vores kerneforretning og kunder. Administrationen for os er blevet meget nemmere, og det giver en hel anden fleksibilitet for både mig og vores konsulenter.

Fakta

  • JDM er blandt Danmarks stærkeste leverandører af cloud-baseret Microsoft-teknologi
  •  Over 650 virksomheder er kunder hos JDM
  • Cirka 80 medarbejdere
  • Kontorer i Odense, Aarhus og København

Vil du høre om fordelene som partner?

Kære it-partner. Få et friskt bud på dit set up. Hvem ved, om du kunne få det billigere, bedre, eller sjovere sammen med os?