guide – Infrastructure as a Service

Azure eller Cloud Factory?

I denne guide om Infrastructure as a Service får du en direkte sammenligning mellem Microsoft Azure og Cloud Factory.

Så kan du se, hvor du bør placere dine kunders VM’er og servere. 

Vil du have adgang til hele indholdet?

  

Infrastructure as a Service: Er det enten Microsoft Azure eller Cloud Factory?

Nej! De fleste mindre og mellemstore it-partnere har brug for en hybrid cloud-løsning.

Pointen er at give dig et indblik i, hvordan Microsoft Azure og Cloud Factory har hver sine fordele og ulemper, som gør IaaS-løsningerne stærke i kombination med hinanden.

Nedenfor sammenligner vi 3 (ud af 10) vigtige egenskaber:

1 / 10   Budgetsikkerhed

Kan du regne prisen ud og hvor fast ligger den?

 

Microsoft Azure

Microsoft har forsøgt at forenkle prisstrukturen med afregning i timepris. Men det er svært at forudse, hvad prisen bliver. Særligt hvis du har flere services kørende på samme tid.

Hvis du fx ønsker en applikation og database, skal du også købe storage og netværk i Azure. Derudover skal du medregne data transfer fees og backup. Azure Reserved Instances giver mere prissikkerhed, men det kræver, at du binder dig i 3 år og ikke kan ændre valg, uden at skulle købe en ny.

 

Cloud Factory

Prisen er enkel og fast baseret på tre variabler (RAM, CPU og Storage) som afregnes ned til dags-niveau. Der er ingen data transfer fees. Hvis en virtuel maskine er slukket, men ikke slettet, betaler du også kun for storage.

Backup, snapshot, disaster recovery og 24/7 support er inkluderet i prisen, så du undgår ’skjulte omkostninger’. Det betyder, at du kan få en fast pris per måned, hvor du ved præcist, hvad regningen lyder på.

4 / 10  Lokal data latency

Hvor lang svartid skal du forvente i Danmark?

 

Microsoft Azure

Microsofts latency (svartid) til datacentrerne i Dublin og Amsterdam er i skrivende stund 30-35 millisekunder. For nogle er dette et acceptabelt niveau.

Men hvis du kører legacy applikationer, kan det resultere i for lange svartider. Vi ser derfor rigtig meget frem til, at Microsoft åbner sine tre datacentre i Danmark, som vil reducere latency og forbedre brugeroplevelsen.

 

Cloud Factory

Den gennemsnitlige latency hos Cloud Factory er ned til 3-7 millisekunder, hvilket de fleste systemer trives godt med. De fleste danske ISP’er kører igennem vores datacenter, så uanset om du fx bruger TDC, Norlys eller andre, finder datapakkerne altid den korteste vej.

Svartiden kan endda blive endnu mindre, hvis din kundes MPLS-løsning forbindes direkte med vores datacenter. Så får fiberforbindelsen fra ISP’en den absolut korteste vej.

6 / 10   Skalerbarhed

Hvilke muligheder har du for at skalere løsningen?

 

Microsoft Azure

En Virtuel Maskine (VM) i Microsoft Azure har mange forskellige varianter – på CPU hastighed, harddiske og meget andet.

Du kan bruge Azure’s API, hvis du vil skalere automatisk efter workloads. I Azure opretter du VM’er ved at bruge skabeloner og kan skalere via Azure Scale Sets, som er bygget af op til 100 identiske VM’er. Det betyder, at dine applikationer leveres med høj tilgængelighed. Og du kan administrere, konfigurere og opdatere et stort antal VM’er på én gang.

 

Cloud Factory

Cloud Factory’s IaaS er designet til klassisk cloud hosting og infrastruktur på enterprise-niveau: Seneste serverteknologi, overload, højeste CPU-hastigheder, all-flash storage og de hurtigste harddiske på markedet.

Derfor kan du med fordel bruge vores platform til applikationer, inden de skal opgraderes til SaaS eller PaaS i Microsoft Azure.

Vil du have alle 10 punkter? 

Hvorfor stoppe nu, når du kan få hele guiden og se, om Azure eller Cloud Factory er den rigtige IaaS-løsning for dine kunder.